مقالات

معادن آذربایجان شرقی

آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌ها مهم، پرجمعیت و آباد ایران است که در گوشه شمال‌غرب ایران واقع شده است.

این استان دارای مرز مشترك با جمهوري‌هاي آذربايجان، نخجوان و ارمنستان بوده و به دلیل واقع شدن در مسير جاده ابريشم

و داشتن موقعيت ويژه جغرافيايي به عنوان چهارراه ارتباطي ايران و اروپا و دروازه مشرق زمین خوانده می‌شود.
آذربایجان‌شرقی یکی از قطب های مهم صنعتی کشور است و وجود بسیاری صنایع با قابلیت‌های موجود به رونق صنایع و توسعه منطقه کمک شایانی کرده است.

بیش از ۵۰۰۰ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارند که عمده واحدهای صنعتی استان شامل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی؛ صنایع نساجی و چرم؛

صنایع شیمیایی و سلولزی؛ صنایع کانی غیرفلزی؛ صنایع سنگین تولیدکننده ماشین‌آلات و تجهیزات و قطعه‌سازی؛

صنایع خودرو، نیرو محرکه و ریخته‌گری و صنایع بالادست نفت، فولاد و پتروشیمی می باشند.
وجود منطقه آزاد تجاری، صنعتی ارس به وسعت ۵۱۰۰۰ هکتار، مناطق ویژه اقتصادی، بیش از ۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی و شهرک اختصاصی سرمایه‏ گذاری خارجی در نقاط مختلف استان نشان از شکوفایی اقتصادی و تسریع سرمایه‌گذاری در استان دارد.

استان آذربایجان شرقی یکی از مناطق غنی کشور از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی است و بیش از ۸ ميليارد تن ذخيره معدني در این استان شناسايي شده است.

از جمله مهم‌ترین این معادن کانسار مس سونگون می باشد که یکی از بزرگ‌ترین اندیس‌های مس ایران و جهان به شمار می‌رود. این استان دارای ذخایر منحصربفردی از قبیل نفلین‌سینیت، کائولن، پرلیت، دیاتومیت و … می‌باشد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت اذربایجان‌‎شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بالای معدنی استان گفت:

استان ما بیش از ۴۰۰ معدن فعال و رتبه اول ذخایر معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه از ۶۸ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور ۵۲ نوع ماده معدنی در استان وجود دارد

و از این حیث تنوع معدنی قابل توجهی در منطقه داریم، افزود:

معادن فلزی نظیر مس، طلا، منگنز و آهن، معادن غیر فلزی نظیر کائولن و سیلیس و معادن مرتبط با مصالح ساختمانی مانند سنگ گچ، سنگ لاشه، سنگ‌های تزئینی و شن وماسه از جمله مواد معدنی مهم موجود در استان هستند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از وجود ۸۲۰ معدن شناسایی شده و فعالیت بیش از نصفی از این معادن در استان خبر داد
و گفت: ۴۰ معدن فلزی شناسایی شده در استان داریم که از این تعداد برای ۳۳ معدن پروانه بهره برداری و برای هفت معدن گواهی کشف صادر شده است.
به موازات این ۴۰ معدن فلزی حدود ۸۰ پروانه اکتشاف معادن فلزی نیز به بخش خصوصی واگذار شده که در نهایت با پیشرفت روند کار منتهی به پروانه بهره برداری خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید