مقالات

معادن هرمزگان

هرمزگان از نظر زمین شناختی در حوزه برخورداری از معادن و کانی ها به طور طبیعی استانی پرظرفیت و مستعد به شمار می رود که تاکنون آنگونه که باید بخش های مربوطه نتوانسته اند برای شکوفایی و بهره برداری بهینه از این ظرفیت، ثروت آفرینی کنند.

نباید منکر فعالیت ها و طرح های اجرا شده معدنی در این استان شد، اما به اذعان بسیاری از کارشناسان رسمی و حتی دولتی این استان آنگونه که باید نتوانسته در مسیر توسعه بهینه و پایدار معادن و ثروت افزایی از این طریق قرار گیرد.

هرمزگان جزو مناطق شاخص معدنی در کشور

یکی از ظرفیت ها و فرصت های بسیار ارزشمند برای رشد اقتصادی کشور بدون اتکای به درآمدهای نفتی، معادن است که در این میان وجود تنوع مواد معدنی، هرمزگان را جزو مناطق شاخص معدنی در سطح کشور مطرح کرده است.

براساس اطلاعات منتشره سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، تعداد ۱۱۲ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف، ۲۵ معدن دارای گواهینامه کشف و ۲۲۶ معدن دارای پروانه بهره برداری در این استان با مجموع ذخایر افزون بر یک و نیم میلیارد تن وجود دارد و حدود ۳ هزار نفر به طور مستقیم در این معادن فعالیت می کنند.

در هرمزگان می‌توان برای ۲۰ نوع ماده معدنی اکتشاف انجام داد و معادن پایه این استان شامل سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت و خاک سرخ است.

امروزه آهن و فولاد یکی از اساسی ترین پایه‌های فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی هر کشور را تشکیل می‌دهند و این به سبب نیاز مبرم انسان‌ها برای پیشبرد اهداف خود در زندگی است.

سنگ آهن نوعی سنگ معدنی حاوی رگه‌های آهن است که با فرآیند ذوب و احیا، آهن آن جدا می شود.سنگ آهن یکی از فراوان‌ترین عناصر فلزی موجود در زمین است که اکسید آن حدود ۵ درصد از پوسته ی زمین را شامل می شود.

بهره برداری از بزرگ‌ترین معدن سنگ آهن هرمزگان

بزرگ‌ترین معدن سنگ آهن هرمزگان نیز در آخرین روزهای مردادماه امسال با حضور مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در شمال بندرعباس به بهره برداری رسید.

میزان سرمایه‌گذاری هزینه شده در معدن سنگ آهن رضوان افزون بر ۸۱۰ میلیارد ریال است که برای ۳۹ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

اشاره به اهمیت بهره برداری از این معدن، گفت: با وجود تحریم‌های بین‌المللی و شرایط اقتصادی کشور، معدن سنگ آهن رضوان بندرعباس یکی از مهم‌ترین معادن تامین کننده‌ی سنگ آهن هرمزگان به شمار می‌رود.

ارزش افزوده معادن گچ در هرمزگان افزایش یابد

معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت گفت: به هر میزان که بتوان از ظرفیت های معدنی موجود در بخش اکتشاف، استخراج و فرآوری پیش رفت، به همان میزان نیز زمینه رشد اقتصادی هرمزگان و در کنار آن کشور ایجاد خواهد شد.

سعید زرندی مردادماه امسال در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان بیان داشت: باید ارزش افزوده معادن گچ در این استان بیشتر شود و برنامه ریزی برای تولید محصولات پایین دست معادن گچ در هرمزگان ضروری است.

بخش خصوصی در حوزه معادن هرمزگان در پنج ماهه اول امسال ۱۲۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده است.

لزوم تسریع در فرایند صدور و تمدید پروانه معادن در هرمزگان

مطالعه پهنه‌های معدنی روند طولانی دارد که باید سرعت گیرد تا بتوان برای برنامه ریزی های بلند مدت و واگذاری به سرمایه گذاران توانمند اقدام کرد.

استاندار هرمزگان در شورای معادن این استان بیان داشت: در راستای فرمایش های مقام معظم رهبری و انجام سریع کارها، فرآیند صدور مجوز و تمدید پروانه معادن در استان انجام شود.

همتی درخصوص مخالفت‌هایی که توسط اهالی برخی مناطق نسبت به انجام فعالیت‌های معدنی انجام می شود ، گفت: اگر فرماندار توانمند باشد و اهالی به خوبی توجیه شوند چنین اتفاق‌هایی رخ نمی‌دهد.

استاندار هرمزگان افزود: وجود این موارد نشانه ضعف فرماندار است و این موارد بایستی به استانداری گزارش شود تا اقدام‌های لازم برای رفع آن اتخاذ گردد، در این خصوص هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید