مقالات

معادن گیلان

مواد مهم معدنی استان به ترتیب فراوانی معادن فعال:

سنگ لاشه – شن و ماسه – آهک – سنگ تزئینی و نما – خاک صنعتی – خاک نسوز زغال سنگ – بنتونیت – سیلیس – پوزولان – دولومیت – صدف – مارن

پنج معدن بزرگ استان:

-معدن کرماک لوشان

آهک دیلمان

تراورتن تخت آسمان

آهک تخت آسمان2

-خاکهای صنعت

استان گيلان معادن متعدد و متنوعى را درون خود جاى داده است.

اين معادن به طور كلى به دو دسته فلزى و غير فلزى تقسيم مى‏شوند.

معادن غير فلزى شامل مواد معدنى سوختى، مواد معدنى نسوز، مواد معدنى ساختمانى، مواد معدنى صنعتى و معادن صدف دريايى است و هر يك خود شامل معادن مختلفى هستند، معادن فلزى نيز شامل سرب، روى و آهن مى‏باشند.

تا سال 1377، 51 معدن فعال و 14 معدن غير فعال در استان وجود داشته است و 1733 نفر در اين بخش اشتغال داشته‏اند.

ميزان استخراج مواد معدنى در سال 1375، 400/466/2 تن بوده و در سال 1377 به 1509250 تن رسيده است كه در مقايسه با سال 1375 داراى كاهش 8/38 درصدى بوده است.

مدیرکل زمین شناسی گیلان با بیان اینکه استان گیلان ۱۴۴ معدن فعال و غیر فعال و متروک دارد، گفت: ۶۴ معدن فعال، ۵۰ معدن غیر فعال و ۳۰ معدن متروک داریم.

با اشاره به اهمیت زمین شناسی استان گیلان، اظهار کرد:

استان گیلان با توجه به تنوع واحدهای لیتولوژیکی از نظر سن، جنس، ترکیب سنگ ها و نیز به دلیل قرار گرفتن در یک زون فعال تکتونیکی به لحاظ وجود برخی از مواد معدنی حائز اهمیت فراوانی می باشد.

وی با بیان اینکه وجود قدیمی ترین سرزمین های متعلق به پرکامبرین تا جدیدترین آبرفت ها و پلاسرها استان گیلان را علیرغم مشکلات فراوان ناشی از وجود پوشش گیاهی و جنگلی در ردیف استان های مستعد جهت انجام فعالیت های معدنی قرار داده است، افزود:

سرزمین های متعلق به پرکامبرین(مجموعه اسالم - شاندرمن) در منطقه رضوانشهر و تالش عموما حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی تالک و آزبست بوده که در این واحد کرومیت نیز گزارش شده است.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان تصریح کرد:

نفوذ توده های آذرین با سنی جوان تر از واحدهای آهکی کربناته در برگیرنده آنها به ویژه در منطقه لاهیجان، لنگرود، رودبار، رودسر، فومن و بسیاری از نواحی دیگر امید اکتشاف ذخایر اسکارنی را بسیار زیاد نموده که نیازمند انجام عملیات اکتشافی در نواحی پیرامونی این توده هاست.

وی با بیان اینکه استان گیلان ۱۴۴ معدن فعال و غیر فعال و متروک دارد،

گفت: ۶۴ معدن فعال، ۵۰ معدن غیر فعال و ۳۰ معدن متروک داریم.

همچنین بیشتر معادن گیلان در جنوب استان به ویژه رودبار، منجیل، لوشان و عمارلو واقع شده است.

مدیرکل زمین شناسی گیلان، با اشاره به سهم معادن گیلان در سطح کشور، اضافه کرد:

سهم گیلان از تولید معادن کشور ۱.۴ درصد، سهم گیلان از شاغلین معادن کشور ۱.۶ درصد و سهم گیلان از تعداد معادن کشور ۱.۵ درصد می باشد؛

همچنین سهم سه درصدی از ذخایر معدنی کشور را داریم.

وی با اشاره به لزوم انجام مطالعات پهنه های اکتشافی استان گیلان در سه محدوده جواهرده – جیرنده، تالش و سواحل گیلان، اضافه کرد:

تهیه نقشه زمین شناسی اقتصادی لوشان جهت معرفی اندیس های معدنی فلزی و غیرفلزی با پیشرفت ۴۲ درصدی، بررسی زمین شناسی اقتصادی کانسارهای پلاسری سواحل کیاشهر،

تا چمخاله با پیشرفت صد درصدی، پایش اکتشافی جنوب گیلان با هدف شناسایی کانی های غیرفلزی اعم از سیلیس، خاک های صنعتی و…

با پیشرفت صد درصدی و شناسایی و پیجویی پتانسیل معدنی آهن آسلار گیلان با پیشرفت شش درصدی از برنامه های اکتشافی ۱۴۰۰ اداره کل زمین شناسی گیلان  محسوب می شود.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید