مقالات

معادن یزد

 

یزد از حوزه معدن به عنوان یکی از مهمترین مزیت‌های استان نام برد و گفت: در بحث اکتشاف معادن شاهد پیشرفت قابل قبولی نبوده‌ایم و کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت‌های معدنی استان شناسایی شده است.

مجموع ارزش افزوده استان در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷۷ هزار میلیارد تومان بوده که سهم صنعت و معدن از این بخش ۴۷ درصد بوده که بیانگر صنعتی و معدنی بودن استان  است.

روند رو به رشد این سهم و توسعه بازارهای صادراتی به عنوان استراتژی‌های استان در حوزه صادرات  صادرات ۴۷۳ میلیون دلار با وزن ۳۲۵۶ هزار تن بوده در سال گذشته خبر داد و افزود : بیشترین کشورهای هدف صادارت استان شامل عراق، پاکستان، امارات، اندونزی،‌افغانستان، ترکیه و عمان است.

در بخش تنوع مواده معدنی با ۵۰ نوع ماده و رتبه دوم از نظر میزان ذخایر و استخراج و رتبه چهارم از نظر تعداد معادن مورد بهره برداری از وجود ۸۷۷ مورد پروانه‌های بهره‌برداری صادره استان در بخش معدن وجود دارد.

جایگاه نخست یزد با تولید ۱۸ میلیون تن کنستانتره آهن در کشور ، وجود ۷۵۴ واحد معدنی فعال با ۱۵ هزار اشتغال و ۲۲۰ واحد و تلاش برای احیای حداقل ۲۰ واحد در سال جاری و برخی برنامه های اکتشافی در بخش معادن با افزایش ظرفیت تکنولوژی و تکمیل زنجیره تولید به عنوان یک راهبرد در حوزه تولید میتوان اشاره کرد.
مدیرکل صمت یزد با بیان اینکه ارتقاء بهره وری یکی از مهمترین راهبردهای استراتژیک با توجه به ناترازی بخش انرژی و توسعه مدیریت دانش است از توجه ویژه به مدیریت بازرگانی داخلی با وجود ۱۰ اتاق اصناف و ۱۷۷ اتحادیه صنفی و وجود افزون بر ۵۸ هزار واحد صنفی و ایجاد ۱۴۵ هزار فرصت شغلی در استان خبر داد.

استان یزد را به دلیل ذخایر معدنی «بهشت معادن» می‌نامند. این استان دومین استان معدنی ایران پس از کرمان است. از ۶۰ نوع ماده معدنی کشور ۵۰ گونه آن به‌طور قطع در یزد موجود است. هرچند فعلاً تنها ۳۰ گونه آن قابل استخراج است.

بیشترین تولیدات واحدهای صنعتی شهر را منسوجات، کاشی و سرامیک و فرش ماشینی تشکیل می‌دهد. واحدهای صنعتی استان یزد عمدتاً در شهرک‌های صنعتی یزد و میبد و اردکان متمرکز شده‌اند.

همچنین یزد دارای معادن زیادی است که مهم‌ترین آن‌ها معدن سنگ آهن چادرملو و چغارت بافق و معدن سرب و روی کوشک بافق، فسفات آسفوردی بافق هستند.

معادن غنی اورانیوم نیز در اواخر دهه ۸۰ در منطقه ساغند اردکان کشف شده‌است.

در استان یزد که کم‌آب‌ترین استان ایران است، ۱۷ کارخانۀ فولاد فعال وجود دارد که عبارت‌اند از:

فولاد یزد (فولاد احرامیان یزد)، فولاد بافق یزد، فولاد الماس یزد، فولاد حدید یزد، ذوب و نورد فولاد شیرکوه، صنایع نورد میلاد یزد، مجتمع فولاد اردکان، فولاد سرمد ابرکوه، فولاد آلیاژی ایران، ذوب، فلزات یزد، فولادسازان کیوان یزد، گروه صنعتی ذوب فلزات یزد، فولاد ایزد خواست جنوب، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، شرکت معدنی و صنعتی، چادرملو، فولاد آلیاژی یزد، آهن و فولاد ارفع. این کارخانه‌ها انواع محصولات آهنی و فولادی مانند میلگرد، تیرآهن، ورق، نبشی و ناودانی، قوطی پروفیل و شمش تولید می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید