مقالات

معادن کُهگیلویِه و بویِراحمد

یکی از استان‌های ایران است که مرکز آن، شهر یاسوج می‌باشد. این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، در امتداد رشته کوه‌های زاگرس قرار دارد.

این استان حدود ۱ درصد از مساحت کل کشور را در بر می‌گیرد. با این وجود بیش از ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد رواناب‌ها، ۲۰۰۰ گونه گیاهی (با بیش از ۴۵۰ گونه گیاهی دارویی)، در این استان قرار دارند. ولی با این همه، جز محروم‌ترین استان‌های ایران می‌باشد.

این استان از نظر اقتصادی به عنوان ناحیه کشاورزی و دامپروری به‌شمار می‌آید.

بعد از دامداری و کشاورزی، صنایع استخراج نفت گچساران و کارخانه قند یاسوج و مجتمع دنا صنعت یاسوج (تولید انواع لوله‌های پلیمری) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ولی با این حال فعالیت‌های صنعتی و معدنی در این استان نسبت به سایر مناطق کشور، رشد نیافته و رونق چندانی ندارد. به‌طور کلی صنایع موجود در این استان به دو گروه تقسیم می‌شوند،

که عبارتند از صنایع دستی و ماشینی. بزرگ‌ترین صنعت موجود استان، صنعت نفت است. در زمینه معادن نیز این استان دارای معادن بوکسیت، مس، فسفات، گوگرد، و غیره است.

مواد مهم معدنی استان به ترتیب فراوانی معادن فعال :

سنگ لاشه – گچ – سنگ تزئینی – شن و ماسه – مارن – سلستین – آهک – بوکسیت – نمک آبی – نیترات – فسفات

پنج نقطه معدنی جدید در استان کهگیلویه و بویراحمد کشف شد. این معادن در مناطق خونگاه شهرستان دنا، ده برآفتاب، بیلوخر شهرستان مارگون، کوه سیاه چرام و کوه لار شناسایی شده‌اند.

این معادن در مناطقی واقع شده‌اند که مردم آن‌ها از محرومیت زیادی رنج می‌برند و از نظر اقتصادی و اجتماعی با چالش‌های زیادی روبرو هستند.

بخشی از مردم این مناطق با فقر، بیکاری، و کمبود زیرساخت ها دست و پنجه نرم می‌کنند. کشف این معادن می‌تواند امید و انگیزه را در مردم این مناطق ایجاد کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید