مقالات

معادن کرمانشاه

مواد مهم معدنی استان به ترتیب فراوانی معادن فعال:

سنگ لاشه – سنگ تزئینی– قیر طبیعی- شن و ماسه – گچ – خاک صنعتی – گچ – آهن – فلدسپات – سیلیس

معادن بزرگ استان:

-مرمریت بهسنگ

-شاهملکی

-شهاب سنگ

-بیتومین غرب معدن

بیتومین مرجان

چالشهای پیش روی معدن استان:
520 محدوده معدنی بلا تکلیف در کرمانشاه وجود دارد که این محدوده‌ها به دلایل مختلفی مانند معارضین محلی تعطیل شده‌اند و می بایست بر اساس نظر کارشناسان دادگستری قیمت گذاری و بعد از تأیید صلاحیت متقاضی و انجام مرحله اکتشاف ، پروانه بهره برداری برای متقاضیان صادر شود.

از مهمترین چالش‌های پیش روی معادن استان که مانع جذب سرمایه‌گذار در این حوزه می شود مشکل با سایر دستگاه‌ها خصوصا منابع طبیعی و راه و شهرسازی در زمینه صدور مجوزها است.

مانع دیگر توسعه معادن و صنایع وابسته به آن، کمبود نقدینگی و مشکلات تامین منابع مالی برای ورود سرمایه‌گذاران است.

مشکل دیگر استفاده از ظرفیت معادن نیازمند بهره‌مندی از تکنولوژی روز در زمینه استخراج و فرآوری است و متاسفانه در این زمینه کاستی‌هایی خصوصا در زمینه معادن بیتومین وجود دارد.

از اهم مشکلات در بخش معدن و بهره برداران معادن، عدم هماهنگی ادارات در مراحل مختلف ثبت، اکتشاف و بهره برداری از معادن می باشد.

مزیتهای نسبی معدنی استان:

سرمایه پذیر بودن معادن قير طبيعي در استان (حدود 75٪ ذخایر کشور در استان کرمانشاه می باشد )

و وجود معادن با كيفيت مصالح ساختماني و سنگ‌هاي تزئيني(مرمريت- دولوميت) ، سنگ گچ ، سنگ لاشه ، آهک و مارن و وجود معادن فلزی و غیرفلزی از جمله معادن منیزیم بالای 20٪ از سنگ های دولومیتی  منگنز، سنگ آهن ، سیلیس و فلدسپات سنگ‌های تزئینی استان کرمانشاه در میان بهترین و مرغوب‌ترین سنگ‌های تزئینی کشور هستند.

در این میان سنگ‌های مرمریت فرامان و هرسین برترین برندهای سنگ مرمریت کشور محسوب می‌شوند. ، خاک صنعتی از دیگر مواد معدنی استان است.

معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه ذخیره قطعی معادن استان کرمانشاه را حدود ۷۰۰ میلیون تن برآورد کرد.

رسول اسکندری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فعلی معادن استان کرمانشاه، افزود:

۲۳۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری در استان داریم که ظرفیت اسمی آنها ۱۴ میلیون تن در سال است، اما میزان استخراج واقعی معادن کرمانشاه به حدود هشت میلیون تن در سال می‌رسد.

معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان کرمانشاه بیشترین میزان ذخایر معدنی کرمانشاه را مربوط به سنگ لاشه و مصالح ساختمانی دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه قیرطبیعی نیز حدود ۳۰ معدن داریم که میزان برداشت سالیانه آنها بین ۵ تا ۱۰ هزار تن است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید